zondag 10 november 2013

Bananen-Pecannotencupcakes



Benodigdheden (12 stuks)
250 gram boter
250 gram suiker
3 eieren
2 bananen (geprakt)
250 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram gebrande en gezouten pecannoten

Meng in een kom met een elektrische mixer de boter en de suiker zacht, en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Prak 1 banaan fijn en meng deze door de boter-suiker-eierenmengsel tot alles goed opgenomen is. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel toe en meng e.e.a. zo kort mogelijk tot alle meel goed opgenomen is.

Prak de tweede banaan, deze hoeft niet zo fijn te zijn. Leg 12 hele pecannoten opzij voor decoratie, en voeg de rest (eventueel wat verkruimeld) samen met de banaan toe aan je beslag. Roer dit met een lepel goed door elkaar.

Verdeel het beslag met een ijslepel over 12 cupcakevormpjes. Leg op elke cupcake een hele pecannoot ter decoratie. Bak de cupcakes in 20-25 minuten op 180 graden gaar.

Ik had per ongeluk gezouten pecannoten meegenomen, had ik opgelet dan had ik ongezouten meegenomen. Geluk bij een ongeluk, want de combinatie van de zoute en gebrande pecannoten met het zoete van de banaan is geweldig lekker, echt een aanrader dus!

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten