dinsdag 1 oktober 2013

Gevulde Paprika


Benodigdheden:
2 paprika’s
1 ui
200 gram champignons
350 gram gehakt
Handvol rozijnen
1 blikje tomatenpuree
aantal snacktomaatjes
Feta
Zout en peper
Geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 190 graden.  

Snij de paprika’s in de lengte doormidden (of verwijder de bovenkant van de paprika), haal de zaadlijsten uit de paprika’s, en leg ze 5 minuutjes in de oven.
Doe een beetje boter of olijfolie in de pan en bak het gehakt rul. Snij in tussentijd de champignons en de ui in stukjes. Leg het gehakt apart op een bordje, en gebruik het overgebleven vet om de ui en champignons in te bakken. Voeg, wanneer deze lekker doorgebakken zijn (ongeveer 10 minuten) de tomatenpuree en de snacktomaatjes toe, en laat dit even meebakken.
Doe het gehakt bij het ui-champignon mengsel, roer dit even goed door, en voeg een handjevol rozijnen, zout en peper en de feta toe. Laat dit heel even meebakken en haal de pan van het vuur.
Haal de paprika’s uit de oven, en gooi eventueel vocht in de paprika’s weg. Maak een klein gaatje onderin de paprika's, zodat het vet weg kan lopen. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en bestrooi ze met een beetje geraspte kaas.


Leg de paprika’s nog even 15 tot 20 minuten in de oven en smullen maar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten