woensdag 27 maart 2013

Blanke stroop


Blanke stroop is niet in de winkel te koop, maar gelukkig wel gemakkelijk zelf te maken. Blanke stroop kan NIET vervangen worden door een andere soort stroop, i.v.m. smaak.

Voor 100 gram blanke stroop ben je nodig:
- 100 gram dextrose (= druivesuiker, te vinden in het zonnatura-schap in de supermarkt)
- een flinke scheut water (genoeg om je dextrose gemakkelijk in op te lossen, ongeveer 50 ml)

Meng de dextrose samen met het water in een steelpannetje op een ZACHT vuurtje, zorg dat er GEEN klontjes ontstaan.


Is je mengsel te dik, voeg dan nog wat water toe. Je kunt niet snel te veel water toevoegen omdat je het toch moet inkoken. Hoe meer water, hoe langer het dus duurt.
Blijf je mengsel roeren tot het helder is en dus je dextrose opgelost is. 
Laat je mengsel ZACHTJES doorkoken tot het lobbig begint te worden en begint te verkleuren. Je blanke stroop is nu klaar.


Blanke stroop is goed te bewaren in een potje. Het kan wel gaan kristalliseren. Gebeurt dit, warm het dan voor gebruik even weer op, net als je met honing zou doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten